luni, 5 martie 2012

Ori să se revizuiască


„...ori să se revizuiască, primesc! Dar să nu se schimbe nimica; ori să nu se revizuiască, primesc! dar atunci să se schimbe pe ici pe colo şi anume în punctele… esenţiale…”
Ion Luca Caragiale - O scrisoare pierdută

Mare om. Caragiale a reprezentat ridicolul societății românești a epocii sale mai bine ca oricare altul. A încercat să prezinte ridicolul nu pentru denigrarea societății, nu pentru dorința de a-și bate joc de societate în care s-a născut. Ci pentru a reflecta adevărurile societății, micile - sau marile - probleme ale sale, mentalități ce continuă, din păcate, să dăinuie până și în ziua de azi.

„Băsescu, ce mai stai? Vine regele Mihai”
„Jos partidele politice!”
„Regalitatea salvează România!”

Scandări din Piața Universității, din timpul protestelor

Un popor fără istorie nu are nici un rost. Un popor care nu învață din istoria sa, degeaba o are. Noi ne aflăm în cea de-a doua clasă.

Suntem într-o perioadă de criză. O perioadă în care trebuiesc făcute compromisuri. Trebuie să renunțăm la stilul nostru de viață, trebuie să tăiem de peste tot de unde putem, să fim solidari.

Sau cel puțin asta ni se spune că trebuie să facem. Și ni se mai spune că actuala clasă politică trebuie schimbată. Cu cine?

Păi, să vedem. Clasa politică o excludem din start. Cu ce rămânem? Populația a rămas cu sechelele comunismului. Nu mai are spirit democratic – dacă a avut vreodată. Îmi aduc aminte de o secvență din filmările de la 1989, când oamenii spuneau ceva gen – „Da! Alegeri! Cum facem? Cum se alege?”
Această scurtă replică arată cât de îngrădită era libertatea oamenilor, în toate sensurile. Dar mai ales libertatea de a gândi. Să îți permiți să spui că Ceaușescu, Tovarășul României, Conducătorul Raiului Socialist numit România, să demisioneze? A doua zi nici nu mai existai.

În ruinele utopiei socialiste a lui Ceaușescu nu mai găsești astăzi decât câteva categorii sociale. Trei sunt predominante – pensionarii (care ori tânjesc după comunism, ori se plâng de tineri ca nu fac nimic), fițoșii (care nu își dau interesul pentru nimeni și nimic, decât pt a fi la modă – a.k.a. pițipoance și cocalari) și tinerii care pleacă în afară.

Prima categorie, din păcate, reprezintă peste 50% din plaja de votanți din România. De ce? Păi pentru un kil de zahăr la 3 lei și niște ouă expirate de patru săptămâni îți pupă și picioarele. Netoți!

A doua categorie este responsabilă pentru degradarea societății românești, schimbarea valorilor sale în modele ale inculturii și ale prostiei execrabile în care am ajuns să ne complacem. Va fi foarte greu să ieșim din situația critică în care ne aflăm pe acest plan.

În fine, tinerii care încă au încredere într-o Românie prosperă, modernă, europeană, la nivelul Franței, Angliei, sau poate chiar al Germaniei, nu o mai așteaptă, pentru că vechii comuniști sunt tot la putere, iar plaja de alegători este prea sclerozată sau nepăsătoare pentru a face vreo schimbare adevărată.

Cei ce pot pleca nici nu mai stau pe gânduri. Se duc și își caută România lor. O Românie așa cum trebuie. Cei ce nu pot pleca rămân aici și încearcă să supraviețuiască, până când apare o oportunitate de a scăpa din închisoarea inculturii, a silicoanelor și a modelelor gen simona senzual (nici nu merită scrisă cu litere mari)

Tu în ce categorie te afli? Eu unul vreau să plec cât mai repede. Suntem prea puțini și prea dezbinați cei ce vor să facă o adevărată schimbare în România. Pentru că acum valorile noastre sunt șpaga și șmecheria. Dacă ești naționalist, ești prost. Dacă tu crezi în țara ta, ești fraier. Dacă vrei să arăți că poți să faci ceva, ești tras la fund. În România studiul e pedepsit, iar prostia promovată.
Cât o să o mai ținem așa?

Articol publicat de către Bogdan în cadrul concursului @Adevăr.NET


De asemenea, Adevăr.NET îi mulțumește lui Bogdan pentru conceptul de LOGO creat pentru website!

Îți mulțumim pentru implicare! În mod oficial, acest articol face parte din concurs.

Reacții:

3 comentarii:

Anonim spunea...

O metoda buna de a face bani gasiti pe http://www.bani-pe.net/

Unknown spunea...


It's going to be end of mine day, but before end I am reading this wonderful piece of writing to improve my knowledge. gmail log in

Jessie Aatiya spunea...

Hei numele meu este Jessie Aatiya eu sunt din Asia, eu sunt aici pentru a depune mărturie cu privire la modul în care am devenit super-actor în întreaga lume, cu ordinea Francmasoneriei, am fost profund în căutarea de ajutor, atunci când un prieten de-al meu, care este cel mai popular actor din Singapore , mi-a spus despre Adunarea Francmasoneriei, după ani de determinare a fi unul dintre primii 10 actor din întreaga lume, în cele din urmă am luat contactat cu ajutorul Lordului Davis, acum eu sunt fericit cu tot ce fac în viață astăzi, după ce am fost registru complet , Mă alătur Adunării, am primit suma de €50.000.000 ca beneficiul meu și salariul meu lunar, care este de €800.000, de asemenea, am fost dat protejat, faima, puterea de influență e. t. c, un lucru vreau să corecteze este că, Francmasoneria nu face sacrificiu uman sau rănit pe nimeni , dacă sunteți nou inițiat ei vă va oferi semințe de avere și să vă binecuvânteze cu înțelepciune, putere, influența e. t. c aveți nevoie pentru a fi de succes. Un alt lucru este că societatea au o binecuvântare specială pentru politicieni, fotbalist, și stele super. Fiind un membru al Francmasoneriei este o decizie personală, societatea nu vigoare sau implor oamenii să li se alăture. M-am alăturat pentru că vreau să realizeze visele mele și obiectivele în viață, nimeni nu ma forțat, și sunt foarte fericit să fie un membru astăzi, deoarece acestea au contribuit foarte mult la viața mea, făcându-mă unul dintre actorul popular din lume. Dacă sunteți interesat în aderarea la Francmasoneria contact birou cap prin E-Mail: unitednationalmasons@protonmail.ch sau WhatsApp Uniunea Europeană, +31687718900 pentru mai multe informații despre să se alăture Adunării.

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Brought to you by WildMedia.ro