marți, 17 ianuarie 2012

Revoluţie pentru?

Mi se pare absurb absolut tot ceea ce se întâmplă în ţara asta. Începând de la micul meu oraş unde dragii conducători (da, sunt mai mulţi) s-au decis să ne lase fără căldură (pe motiv că avem datorii, deşi suntem cu plata la zi) doar ca să-şi satisfacă nevoia de a duce un "bun" joc politic murdar prin a împroşca cu noroi în cetăţeni, până la marea "Revoluţie" din marea noastră ţară care, printre altele, este o ţară cu regim democratic şi (se presupune că) face parte din Uniunea Europeană.

Adevărul despre proteste - chiar avem nevoie de o destabilizare naţională?
Protestele (paşnice) sunt desfăşurate pentru a arăta nemulţumirea oamenilor faţă de modul în care ţara este guvernată şi pentru nenumăratele neînţelegeri cauzate din lipsa de comunicare a guvernanţilor ţării. Nu preşedintele Traian Băsescu este de vină pentru toate acestea, el este doar un om, şi nu este un dictator, dacă era un dictator acesta ar fi fost înlăturat cu foarte mult timp în urmă, domnul preşedinte este doar o "imagine a ţării", doar un simplu OM care ne reprezintă pe noi, ca ţară. Dânsul nu are voie să ia decizii de unul singur, NU el este de vină pentru toate legile înaintate sau pentru toate reformele făcute. Legile sau proiectele de lege care au fost sau nu adoptate în trecut NU sunt realizate de către el, ci de către "specialişti" în domeniu. Astfel, domnul preşedinte este întotdeauna nevoit să iasă la înaintare pentru a SPĂLA ruşinea altora.

Revoluţie? Alegeri anticipate?
Este de-a dreptul prostesc să faci aşa ceva în an ELECTORAL (pentru necunoscători: an electoral înseamna alegeri prezidenţiale legale, cu un termen fixat), aşa că tot ce se întâmplă în această ţară este de natură politică. USL-ul nu doreşte decât să scape de Băsescu (care este considerat "inamicul numărul unu al statului român" - Victor Ponta, în timpul unui discurs în faţa unei mulţimi al PSD-ului), pentru ca să poată să vină ei la putere.

Însă, ce se va întampla? Nimic mai simplu, nu se va schimba nimic în ţara asta, decât faţa celui care va fi, la rândul său, înjurat pentru că "iar ne-a scumpit taxele, nu ne dă locuri de muncă, fură în prostie, etc", să nu fiţi naivi să credeţi că viitorul preşedinte ne va scoate, aşa, prin minune, din "presupusa criză", nu, în niciun caz. Şi nici nu va micşora TVA-ul, nici celelalte taxe. Singura diferenţă este că ei vor putea să ia ceva mai mult de la stat, pentru că na, şi-au făcut coaliţie! Singurul lor ţel este acela de a da jos sistemul de guvernământ prezent pentru ca aceştia să vină cu al lor, propriu. Dar, ce se întâmplă când amesteci oameni influenţi şi însetaţi de putere într-un partid ("coaliţie") ca USL? Vă las pe voi să răspundeţi la această întrebare.


Adevărul despre "legea privatizării SMURD":
"SMURD face parte din Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta, cu salvare şi descarcerare. Iar cei 2.300 de oameni sunt calificati ca pompieri si paramedici. SMURD nu este o unitate a Ministerului Sanatatii, ci o unitate militarizata. Structurile militarizate nu pot fi privatizate." - Traian Băsescu, într-un comunicat de presă din 12 Ianuarie
Aşadar, cred că este îndeajuns cu NEÎNŢELEGERILE şi DEZINFORMAREA TOTALĂ cauzată de MASS-MEDIA şi de diverse grupuri de influenţă din stat, atât de natură politică cât şi de natură specifică să facă rău regimului democratic al statului român.

Reacţia domnului preşedinte în urma protestelor?
Ei bine, din câte am înţeles din diferite surse domnul preşedinte Traian Băsescu ar fi spus mai multe lucruri, printre care şi faptul că acesta nu va face nimic dacă nu sunt cel puţin 5 milioane de români în stradă (deşi nu pot spune că dezmint acest aspect), însă, cea mai mare parte dintre ei, dacă stai să îi întrebi de ce au venit nu îţi vor da un răspuns concret, acest aspect denotă faptul că românii sunt foarte receptivi la momente de violenţă sau alte "proteste" prin care pot să îşi descarce furia pe Jandarmi sau alte persoane nevinovate. Sau doar să iasă pe afară şi să folosească "Revoluţia" ca motiv pentru diverse tâlhării şi distrugeri (da, este adevărat).

Care este de fapt nemulţumirea oamenilor?
Ei bine, nu este doar una, sunt multiple:
1. Taxe mari, exorbitante - ieşim în faţă cu T.V.A.-ul care este unic în lume, cel mai mare procent din toate statele Europene (cât şi non-europene): 24%; taxe de îmatriculare imensă (re-înmatricularea unui logan la mâna a doua te ajunge pe la 150 de milioane de lei vechi); nenumărate dări la stat, unele fără niciun rost, dar na, totuşi, trebuie să cotizăm la buget, că de, suntem în criză.
2. Servicii prost plătite, inexistente. Da, ne mândrim prin asta.
3. Grad înalt de analfabetism funcţional (chiar la nivel politic).
4. Nepotism, pupincurism la nivel înalt, parvenire politică la tot pasul.
5. Oameni la putere care fac ce vor ei cu ţara asta.
6. Mincinoşi şi nenumăraţi hoţi
Iar lista poate continua până la nesfârşit.

Poate credeţi că nu aduc nimic nou prin prezentarea acestora, însă adevărul este că nu cei la putere sunt de vină, ci noi, cetăţenii suntem de vină, că le permitem să îşi bată joc de noi în halul acesta. Soluţia nu este să ieşim în strada să scandăm numele unei persoane, ar trebui să scandăm numele întregii tări, nu o persoană este de vină pentru o problema naţională de genul acesta. Este păcat că vă lăsaţi influenţaţi de unul şi de altul, dar, adevărul este că n-ai ce să zici despre un popor ca România, că doar, totuşi, "Trăim în România!".Cât despre derbedeii care cred ca pot să destabilizeze statul român doar pentru a-şi asigura lor un bun trai prin furturi, violuri şi alte acte criminale violente, ei sunt "mândria" poporului român, dovada VIE a inculturii şi a PROBLEMEI reale a ţării ăsteia. Aceştia sunt cei mai uşor influenţabili de diversele surse politice care doresc să fie la putere, lăsând deoparte orice fel de inhibiţie şi dând dovadă de lipsă de scrupule.

Reacții:

6 comentarii:

Anonim spunea...

revolutie pentru cererea drepturilor pe care ar trebui sa le avem dar ratatii astia ni le iau se folosesc de ele pentru a face bani nu te duce la revolutie dar esti roman sustine cauza asta

Crys spunea...

Susţin această cauză pentru că şi eu trec prin aceleaşi lucruri. Însă nu cred că "noul" preşedinte ne va asigura un trai de viaţă mai bun... şi nici nu va micşora taxele sau va mări salariile. Din păcate trăim în România şi nu o să fim niciodată o ţară în care poţi trăi ca un om normal (cu excepţia în care te aflii în vreun partid sau dacă eşti pupincurist sau hoţ).

Singura soluţie ar fi schimbarea modului de guvernare, dar asta este cu dus-întors.

Anonim spunea...

Se pare ca nu ai inteles nimic din ceea ce se intampla . oamenii se duc pentur a-si cere drepturile pe care fiecare cetatean al unei tari civilizate ar trebui sa le aiba. Ei n-au iesit la revolutie pentru Ponta sau USL sau PSD .

Crys spunea...

Am înțeles pe deplin pentru ce au ieșit în stradă. Dar faptul că au ieșit în stradă nu le va rezolva problemele peste noapte. Nimeni nu le poate rezolva problemele pe termen scurt. Totul necesită timp și răbdare din partea tuturor.

Anonim spunea...

A se citi Constitutia propusa de Grupul Constitutional Timisoara!

Anonim spunea...

O metoda buna de a face bani gasiti pe http://www.bani-pe.net/

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Brought to you by WildMedia.ro