duminică, 20 noiembrie 2011

Adevărul despre Mangalia

În ultimele zile am fost (cetăţenii mangaliei) bombardaţi de numeroase e-mailuri, mesaje prin cutia poştală şi multe alte modalităţi de propagandă electorală sau acuzatorie. Cu ce scop toate acestea? Ei bine, să începem cu începutul, aşa că o să reluăm toate evenimentele în ordine cronologică.

Iulie-August 2011
PDL-iştii, în strânsă legătură cu ceilalţi oponenţi politici (mai puţin cu cei din PSD) reuşesc să facă un sondaj în care se cere opinia publică a cetăţenilor în legătură cu eventuala canditatură la postul de primar a domnului Zanfir Iorguş. În urma acestor sondaje (mai multe la număr, pentru a se asigura de realitatea acestora) reiese faptul că Zanfir Iorguş ar câştiga postul de primar la următoarele alegeri, chiar cu 75% (aproximativ) mai multi alegători decât alegătorii domnului Tusac Mihai-Claudiu. Acestea fiind spuse, toţi politicienii mangaliei se strâng pentru a celebra marea "victorie virtuală" şi speră cu toţii că aceste rezultate sunt adevărate şi că nu există niciun dubiu că domnul Iorguş va ieşi (din nou) primar al municipiului Mangalia.

Septembrie - Octombrie 2011
Suntem cu toţii asaltaţi de nenumăratele "proiecte" ale domnului primar printre care "asfaltarea trotuarelor", "renovarea locuinţelor şi a blocurilor", "crearea de noi locuinţe pentru tineri", ş.a.m.d., dintre care doar primele două proiecte ajung să fie în desfăşurare. Se pare că domnul primar a aflat de rezultatele sondajelor adversarilor săi politici, şi, pentru a încerca să recapete încrederea mangalioţilor... ei bine, începe să demareze proiectele care nu au făcut decât să îi încurce pe cetăţenii mangaliei şi să creeze o mare harababură în acest mic oraş. Cum se face că am fost bombardaţi, aşa, dintr-o dată, de proiecte somptuoase, cu fel şi fel de nume pompoase şi toate cele...? Oricum, din toată afacerea asta ştim că măcar ne-am ales cu un set de semafoare în oraşul Mangalia, şi poate că astfel putem considera că ne aflăm într-un oraş european, şi că, într-un sfârşit, se poate da examenul auto (proba practică) în genialul nostru oraş.

Noiembrie 2011


Adversarii politici ai domnului primar Tusac caută orice mod de a-l înlătura de pe scaunul de primar. Astfel, fac tot posibilul de a căuta acul în carul cu fân şi, într-un final, îl găsesc. Chiar dacă aceştia trebuie să se întoarcă acum 4 ani, la alegeri... chiar dacă aceştia găsesc dovezi cum că domnul Tusac Mihai-Claudiu a fost numit primar în mod abuziv pentru că acesta era "incompatibil" de a fi primar. Subiectiv vorbind, dacă aş fi fost în locul domnului Tusac şi eu aş fi făcut la fel. De ce să renunţ la nişte funcţii în cadrul mangaliei când nu sunt sigur dacă o să fiu primar sau nu? În orice caz, obiectiv vorbind, domnul Tusac putea foarte uşor să renunţe la acele funcţii încă din momentul în care şi-a depus candidatura la postul de primar al mangaliei, în orice caz, toate acestea sunt în trecut şi chiar nu cred că este cazul să ne întoarcem în acele vremuri.

Prezent, 2011
"Mangalia este un oraş pustiu.", "Mangalia este oraşul nimănui", "Mangalia putea fi un oraş european"... suntem bombardaţi cu fel şi fel de afirmaţii ilogice, fără nicio legătură cu ce se întâmplă acum. Toate scrisorile, e-mailurile, mesajele şi tot ce ţine de "starea actuală" a mangaliei nu reprezintă decât un joc politic murdar prin toate mijloacele politice posibile. Cum vine asta? Uşor, dacă până acum nu am putut fi manipulaţi, ei bine, acum este momentul lor în care dau ce au mai bun, şi, din cauza faptului că nu tot cetăţeanul este puternic, cei slabi vor fi manipulaţi foarte uşor. Începând de la cei care distribuie aceste mesaje (chiar dacă aceştia sunt plătiţi să facă lucrul acesta - sau nu) până la cei care ies în stradă şi dezvoltă "revolte" şi fel de fel de ciudăţenii pentru a-şi salva culoare politică.

Adevăruri mici
Am citit, din curiozitate, câteva dintre acele mesaje din partea ambelor tabere politice, şi, aş dori, în acest mod, să fac câteva corecturi:

"... vrea chiar să oprească transporul gratuit al elevilor" -- ei bine, transportul "gratuit" al elevilor este doar o forţare de bunăvoinţă de care dau dovadă administratorii microbuzelor din transportul public al mangaliei, astfel, se dovedeşte faptul că aceştia "NU MAI SUNT" atât de doritori să îi ducă pe elevi la şcoală pe gratis, deoarece ies în pierderi enorme, vă daţi seama cât pierd? Eh, ei abia aşteaptă ca să nu mai fie nevoiţi, sau, mai degrabă, obligaţi să îi ducă pe elevi în regim gratuit la şcoală. Aceşti oameni ar trebui să ştie că banii nu reprezintă nimic în ziua de azi, decât un bun material consumabil.

"... se opresc lucrările şi se sistează toate renovările locuinţelor" -- încă un mod de a manipula oamenii şi de a îi "învinovăţi" de un lucru pentru care ei nu pot să ridice nici măcar un deget pentru a-l schimba. Dacă toate acestea au fost făcute doar de ochii lumii, nimeni nu o să afle niciodată.

"... Mangalia este un oraş pustiu, investitorii au plecat" -- serios? Nu ar trebui să fie de mirat, doar s-a terminat sezonul în care cu toţii fac bani berechet, este total normal ca toţi cei care au investit ceva în acest oraş să îşi ia tălpăşiţa => doar nu mai au de unde să facă bani, e absolut logic. Iar Mangalia nu este un oraş pustiu, încă mai are o populaţie destul de mare, care este în creştere din ce în ce mai mult în fiecare an.

Actualizare recentă: Am uitat să menţionez căte ceva despre firma care ne asigura căldura şi apa caldă. Okey, am înţeles că nu ne mai daţi căldură din diverse motive cunoscute sau mai puţin cunoscute, însă apa caldă? După CE că plătim de ne doare buzunarul apa caldă şi NICI MĂCAR nu curge aşa cum ar trebui să curgă -- cel puţin eu ştiu că trebuie să las apa să curgă vreo oră ca să pot să fac şi eu un duş decent, cu apă cât de cât călduţă. Pentru ce? Să platesc apa rece care curge de la robinet până ajunge apa caldă? Cum vine asta? Apa rece care curge într-o veselie până vine apa caldă se pune la consum ca apă caldă. Foarte dureros.

Aşadar, cum să laşi un întreg oraş fără apă caldă? Eu, cel puţin, ştiu că am plătit apa caldă la zi şi că, indiferent de faptul că trebuia să las apa să curgă la nesfârşit până începea să curgă caldă... asta a fost. Dar acum? De ce trebuie să suporte plătitorii la zi ai apei calde greşeala idiotică a unor incompetenţi?

Ah, da, dar să nu uităm, trăim in România.

Reacții:

6 comentarii:

Anonim spunea...

Esti clar politic de partea "dlui Tusac", asa ca lasa abureala cu non-politic si alte dastea. BTW...nu s-a oprit renovarea locuintelor, eu ma uit acum la baietii astia cum lucreaza. Sau poate o fac din inima si gratuit. Du-te si linge-l nitel pe tusac si pe moni in dos.

Anonim spunea...

Are dreptate. Esti de partea lui Tusac. Problema grava in momentul de fata este lipsa caldurii si apei calde. Deci, ne-am intors cu cel putin 20 ani in urma. Macar pe vremea tovarasului Ceausescu aveam apa calda o data pe saptamana ....

Crys spunea...

@Anonim

Nu sunt de partea nimănui, dacă eram de partea uneia din tabere probabil că mi-aş fi exprimat "durerea din suflet" pe care o port faţă de persoanele în cauză. Dar nu cred că este cazul, culoarea mea politică este nulă :)

-- Nu am făcut decât să exprim un adevăr cunoscut sau mai puţin cunoscut. Mai mult de atât, mi-am exprimat atât părerea subiectivă cât şi obiectivă cu vedere la ceea ce se întâmplă în momentul de faţă cu ambele tabere politice. Repet, nu simpatizez cu nimeni :)

Acest articol a fost scris din cauza faptului că m-am săturat să tot primesc e-mailuri din partea ambelor tabere politice învinovâţiindu-ne pe noi, oamenii de rând, pentru greşelile lor.

Cât despre căldură şi apă caldă... ei bine, aici chiar că este un adevăr destul de dureros, şi aici se ştie foarte bine a cui este vina :)

Ah, da, şi dragii domni de la Callatis Therm chiar dau dovadă de lipsă de scrupule lăsându-ne acum, pe vremea asta, fără căldură şi apă caldă. Okey, căldură... am înţeles, dar apa caldă? Actualizez articolul chiar acum.

NOTĂ: Folosiţi un limbaj cât de cât decent, vă rog :) Mulţumesc anticipat.

Anonim spunea...

cum e posibil in anul 2011 dl.primar sa priveze oameni de caldura . parca ar fi pe mosia sa. el e cel care are painea dar si biciul si oameni sufera.
sa va fie rusine!!! si incetati sa mai trimteti mailuri oamenilor ale caror adrese de mail le-ati luat din baza de date a primariei fara vreun pic de rusine.

Crys spunea...

De actualitate: Se pare că primim căldură, într-un sfârşit...

Anonim spunea...

O metoda buna de a face bani gasiti pe http://www.bani-pe.net/

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Brought to you by WildMedia.ro