miercuri, 12 martie 2008

Incendiere Geopolitica

Stiu, stiu, titlul nu prea are noima, dar ceea ce va urma va fi cel mai logic lucru pe care il voi spune. Sa o luam incet : Geo - Geografie iar politica stie toata lumea, asa, sa trecem la ceea ce mi-am propus. Nu cred ca ar mai fi cineva in stare sa scrie un articol ca asta, mai ales cand este vorba de critici aduse la adresa unei profesoare, nu pot sa zic ca am ceva cu acea profesoara, sau da, poate ca am, dar ce stiu eu, nimeni nu-i perfect. Deci, despre ce e vorba : eu, adica clasa mea face geografie cu aceeasi persoana din clasa a V-a, stiti zicala aia "Prima impresie da inteles lucrurilor" sau ceva de genul, ma rog, fiti atenti : In clasa a V-a, asta a fost SINGURA profesoara care a facut artmata cu noi, la cel mai serios mod de a o spune. Adevarul este ca aveam nevoie de cineva care sa ne educe, ca na, totusi, unii erau copii scapati de sub control (nu as zice ca s-au schimbat cine stie ce de mult), insa pe langa toate lucrurile astea, priviti ce sistem interesant are de a asculta :

clasa V-a : La tabla / 5 intrebari(x-uri) din lectie si 1 din recapitulare (parca) - notare de la 4
clasa VI-a : La tabla / 5 intrebari(x-uri) din lectie si 2 din recapitulare - notare de la 3
clasa VII-a : La tabla / 6 intrebari din lectie si 2 din recapitulare - notare de la 2
clasa VIII-a : La tabla / 6 intrebari din lectie si 3 din recapitulare - notare de la 1

Asa, si sa numai vorbim de lucrari, omg, tot cam aceeasi chestie numai ca intrebarile sunt uneori numai din lectie dar se intampla si din recapitulare, raspuns scurt si la obiect, pe loc.
Adica : Intrebare / Scris raspuns, si tot asa.
Mda, pana aici cred ca e clar, nu vreau sa fac o impresie proasta, vreau sa zic doar un lucru, adica, eu ma intreb un lucru : De ce trebuie sa isi copieze vechea profesoara care inca mai preda la acelasi liceu ? Nu stiu, mi se pare dezgustator, da, si profesoara profesoarei mele are acelasi sistem de predare/ascultare/lucrare (din cate am auzit) si ea inca mai este la acelasi liceu.
O fi oare un fel de "concurenta" intre eleva-veche si profesoara ? Mdea, in orice caz, pe mine ma rupe capu ca numai pot, ea chiar crede ca noi invatam lectiile alea in 2 minute ? OMG! Se inseala :| Stau cate 2-3 ore uneori, mai ales cu harta aia, si nu, NU am nevoie de 10, dar macar sa imi arate si ea aprecierea ei, dar nu, nu, ea trebuie sa faca altceva.
Dupa ce ca sunt a VIII-a, si in loc sa ma ajute, ma trage in rapa, in loc sa ii pese, de fapt, in loc sa ii pese de toti, nu numai de mine, ca poate o sutime o conta la admitere, insa, asta e, n-ai ce sa-i ceri.

Exemple de faze de genul:

- Semestrul trecut am dat in jur de 4 lucrari parca, mda, ma rog, la una din ele, a 2'a parca, toata clasa a luat numai note de 2-3-4, asa, ea ne-a promis ceva : Daca la urmatoarea lucrare luam cu cel putin 2 puncte mai mult decat in asta, nu ni le pune in catalog si ni le trece pe acelea. Ok, a venit lucrarea, am dat, am luat 10. Eu mai aveam inca un 8 de la o alta lucrare.
Ce a facut cand a urmat sa ne puna notele peste vreo 2-3 saptamani : Deci, mie, mi-a facut media intre 2 si 8 si mi-a pus 5 in catalog, si numai spun ca lucrarea aceea cu 10 "sa pierdut" pe nu stiu unde. Ce mi-a propus : ca sa imi iasa 9, sa ma asculte consecutiv urmatoarele 4-5 ore ca sa imi puna 4 de 10 :| Si nu asa 2 intrebari, dupa sistemu' ala.
Caz nou : In loc sa puna lucrarile cu 10 si 9 in catalog, de semestrul asta, a facut urmatorul lucru : Media intre 8,5 si 10 :| Si mi-a pus 9 in catalog pe langa un 10, mda. Multumesc pentru ca va pasa. Whatever. Life sucks ass, and this makes it suck even more.

Voi ce credeti ? E bine cum procedeaza ? Oricum, ca profesoara e de treaba uneori, insa fiecare are momente, insa nush ce sa zic, asta-i viata.

Reacții:

0 comentarii:

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Brought to you by WildMedia.ro